1З зайця зняти шкірку, випатрати. Печінку, легені, серце відкласти для паштету. Передню частину відрізати, задню з ніжками залишити. Добре промити в декількох водах.
2Очищені шматки покласти на кілька днів в морозильник або вимочувати кілька днів у холодній, злегка підкисленій оцтом воді, воду щодня міняти.
3Підготовлену задню частину зайця нашпигувати свинячим салом, нарізаним кубиками. Замість цього можна сало тонкими шматками викласти на дно жаровні і покрити салом зайця зверху. Смажити в дуже гарячій духовці, поки не зарум'яниться, періодично перевертаючи. Коли заєць зарум'яниться з усіх боків, зменшити вогонь і підлити води, продовжуючи періодично перевертати і підливати водою.
4Коли заєць зовсім буде готовий (м'ясо буде легко відставати від кісток), влити сметану і смажити в ній ще 10 хвилин.
5Подавати з картоплею, макаронними виробами, буряком, брусницею.