Канедерлі – Хлібні кульки в бульйоні

      

9 Червня, 2017

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

  • Yields: 4 порції

Ingredients

ДЛЯ КАНЕДЕРЛІ:

Хліб білий черствий - 250 г

Сиров'ялена шинка (спік, прошутто або хамон, можна замінити беконом або корейкою) - 100 г

Борошно пшеничне вищого ґатунку - 40 г

Молоко - 150 мл

Яйця - 3 шт.

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Масло вершкове - 40 г

Бульйон м'ясний - 2 л

Мускатний горіх тертий

Перець чорний мелений

Сіль

ДЛЯ БУЛЬЙОНУ:

Яловичина (краще грудинка) - 500 г

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Морква - 1 шт.

Петрушка - 1 корінь

Сіль

Directions

1Змішати виделкою в мисці яйця і молоко. Посолити і поперчити.

2Нарізати хліб кубиками зі стороною 1 см. Додати в суміш хлібні кубики і залишити на пару годин, періодично перемішуючи.

3Почистити цибулю. Нарізати цибулю і сиров'ялену шинку невеликими кубиками.

4Розтопити на сковороді вершкове масло, додати сиров'ялену шинку і цибулю, пасерувати суміш на середньому вогні кілька хвилин.

5Остудити цибулю і сиров'ялену шинку і додати їх у м'яку хлібну суміш, яка розмокла, разом з тертим мускатним горіхом і борошном. Перемішати всі інгредієнти і залишити суміш на 30 хвилин.

6Зліпити з суміші кульки діаметром приблизно 8 см. Щоб суміш не приставала до рук, слід змочити руки в холодній воді.

7Довести до кипіння бульйон. Опустити в бульйон канедерлі і варити їх на слабкому вогні приблизно 15 хвилин.

8Канедерлі подаються до столу гарячими в м'ясному бульйоні.

Страва з регіону Трентіно-Альто-Адідже

00:00