Картопля фарширована
овочеві страви, страви з грибів духовка
12 Серпня, 2017
Блюда фаршированные (Семь поварят)
- Cook: 1 hr
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Картопля - 2 кг
Гриби - 240 г сушених або 900 г свіжих
Масло вершкове або олія - 50 г
Цибуля ріпчаста - 60 г
Борошно пшеничне - 10 г
Сіль
Перець мелений
Зелень
Сухарі мелені або
Сир твердий тертий
Directions
1Сушені гриби перебрати, промити і замочити в холодній воді на 3-4 години.
2Спекти картоплю в «мундирах» і, трохи остудивши, очистити.
3Замочені гриби ще раз промити та з'єднати з процідженою водою, в якій вони замочувалися. Варити без солі до розм'якшення грибів.
4Готові гриби вийняти з бульйону і дрібно нарізати.
5Свіжі гриби промити і нарізати.
6Борошно підсушити до появи запаху розжареного горіха, охолодити, розвести частиною грибного бульйону до консистенції рідкої сметани і варити 5 хвилин.
7Цибулю дрібно порубати, пасерувати на олії 5-7 хвилин, додати гриби і пасерувати все разом. Заправити сіллю, перцем, влити грибний соус і добре перемішати.
8У картоплі вийняти серцевину і заповнити її фаршем.
9Укласти картоплю на змащене маслом деко, посипати тертим сиром або сухарями і запекти в духовці при 220°С до утворення скоринки.
10При подачі посипати рубаною зеленню.