Качка молода і картопля, запечені на деку

    

27 Квітня, 2018

Ingredients

Качка - 1 тушка

Яблука кислих сортів (за бажання)

Картопля

Сіль

Directions

1Підготовлену тушку качки посолити (можна нафарширувати яблуками кислих сортів, туди ж покласти тельбухи).

2Нарізану скибочками або кружальцями сиру картоплю викласти на деко, посолити та рясно скропити водою.

3Потім качку та деко з картоплею розташувати в духовці так: качку покласти на решітку вгору черевцем, щоб з неї не витікав сік, що утворюється під час смаження. Під решіткою розташувати деко з картоплею. У процесі смаження з качки буде капати жир прямо на картоплю.

4Весь процес приготування займе 40‑60 хвилин в залежності від величини та жирності качки. Протягом цього часу слід тільки 1‑2 рази перемішати лопаткою картоплю і перевернути іншим боком качку. Качка і картопля будуть готові одночасно.

00:00