Кекс різдвяний традиційний
Кекс різдвяний традиційний

Кекс різдвяний традиційний

  ,   , ,

26 Червня, 2018

Яркие украшения кексов (Вкусно. Быстро. Доступно)

Ingredients

Масло - 250 г

Цукрова пудра ванільна - 250 г

Сіль

Ром - 30 мл

Яйця - 6 шт.

Борошно - 2 склянки

Борошно мигдальне - 400 г

Розпушувач - 2 ст. ложки

Родзинки - 400 г

Цукати лимонні - 100 г

Мигдаль - 100 г

Мигдальні пелюстки - 1 склянка

Куркума - 1 ч. ложка

Джем абрикосовий - 100 г

Мастика марципанова - 200 г білої + набір кольорової

СИРОП:

Цукор - 3 ст. ложки

Вода - 1 ст. ложка

«Амарето» - 1 ст. ложка

Directions

1Масло з пудрою розтерти до стану білої пишної маси. Додати сіль і ром, розтерти ще раз. Борошно змішати з розпушувачем і мигдальним борошном. Швидко розмішати тісто з борошном, додати в нього рубані цукати, рубаний мигдаль і куркуму, ще раз розмішати.

2Випікати кекс в добре розігрітій духовці при 180°С ~ 90 хвилин. За 10 хвилин до готовності рясно посипати кекс мигдальними пелюстками.

3СИРОП: Змішати цукор і лікер з гарячою водою до повного розчинення цукру.

4Готовий кекс, вийняти з форми, просочити сиропом і остудити на решітці.

Кекс різдвяний традиційний

5Білий марципан тонко розкачати та вирізати смужку шириною, рівній висоті кексу, і довжиною, що дорівнює його периметру. Цією стрічкою обернути готовий кекс, на місці шва глазур'ю намалювати стежки та бантик.

6З марципану виліпити будь-яку різдвяну історію та прикрасити кекс.

Кекс різдвяний традиційний

00:00