Кекс шоколадний з чорницею і вершковим кремом
Кекс шоколадний з чорницею і вершковим кремом

Кекс шоколадний з чорницею і вершковим кремом

  ,   

24 Серпня, 2018

Яркие украшения кексов (Вкусно. Быстро. Доступно)

Ingredients

Борошно - 240 г

Масло вершкове - 200 г

Цукор - 200 г

Яйця - 4 шт.

Лимон - 0,5 шт. (сік)

Какао - 4 ст. ложки

Чорниця - 1 склянка

Сода - 1 ч. ложка

Сіль

ДЛЯ ВЕРШКОВОГО КРЕМУ:

Масло вершкове - 100 г

Сир (творог) жирний - 100 г

Яйця - 2 шт. великих

Цукор - 4 ст. ложки

Вершки - 4 ст. ложки

Лікер «Бейліз» - 1 ст. ложка

ДЛЯ СИРОПУ ДЛЯ ПРОСОЧЕННЯ:

Цукор - 3 ст. ложки

Кава міцна - 1 ст. ложка

Коньяк - 1 ч. ложка

Directions

1Масло кімнатної температури розтерти з цукром до пишної білої маси. Не перестаючи розмішувати, вбити по одному яйця, розмішати і влити лимонний сік, в якому попередньо погасити соду. У масляну суміш додати сіль, какао, ягоди та просіяне борошно. Тісто акуратно вимішати дерев'яною лопаткою.

2Випікати в духовці при 180°С близько 50 хвилин.

Кекс шоколадний з чорницею і вершковим кремом

3КРЕМ: Яйця збити з цукром і вершками. Поставити на водяну баню і продовжити збивати до загустіння. Остудити. Масло збити в окремому посуді до пишності, повільно додати в охолоджену масу та збивати до утворення густого крему.

4СИРОП: Змішати цукор, каву та коньяк до повного розчинення цукру. Кекси просочити сиропом і остудити.

5На кекси з допомогою кондитерського мішечка відсадити пишні білі волани.

Кекс шоколадний з чорницею і вершковим кремом

6Зверху прикрасити свіжою чорницею. Прибрати в холодне місце на 1 годину.

Кекс шоколадний з чорницею і вершковим кремом

00:00