Кесадилья з соусом гуакамоле
закуски мексиканська кухня духовка, швидко
1 Квітня, 2017
100 лучших рецептов блюд на cкорую руку
- Cook: 45 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Тортильї - 4 шт.
Курка - 300 г грудки
Сир гауда - 200 г
Помідори - 2 шт.
Цибуля - 1 шт.
Перець болгарський солодкий - 1 шт.
Перець халапеньо маринований - 12 шматочків
Соус чилі солодкий - 4 ч. ложки
Кмин - 0,5 ч. ложки
Паприка сушена - 0,5 ч. ложки
Орегано сушене - 0,5 ч. ложки
Сіль
Олія для смаження та змащування - 10 мл
СОУС ГУАКАМОЛЕ:
Авокадо - 2 шт.
Помідори - 1 шт.
Перець чилі - 1 шт.
Цибуля - 1 шт.
Лайм або лимон - 2 ст. ложки соку
Сіль
Directions
1СОУС ГУАКАМОЛЕ: Видалити у очищених авокадо кісточки, вийняти м'якоть, скропити соком лайма. Очистити цибулю, видалити у перцю чилі плодоніжки та насіння, вирізати у помідора плодоніжку. Подрібнити цибулю, перець чилі та помідори в блендері, посолити, заправити соком лайма, перемішати з м'якоттю авокадо.
2Змастити курячу грудку олією, обсмажувати 12-14 хвилин. Перекласти в тарілку, накрити фольгою.
3Видалити у солодкого болгарського перцю плодоніжки та насіння, нашаткувати соломкою, обсмажувати на олії 10-12 хвилин.
4Нарізати курячу грудку, помідори й очищену цибулю кубиками, подрібнити халапеньо, змішати, додати спеції, посолити.
5Змастити тортильї соусом чилі, викласти половину тертого сиру, овочі та залишився сир. Скласти тортильї навпіл, підрум'янити при 180°С.
6Розрізати на 2 частини, подавати з соусом гуакамоле.