162 рецепта заготовок из мультиварки (Еда, которая лечит)
Ingredients
Помідори - 2 кг
Яблука кислих сортів - 2 шт.
Цибуля - 2 шт.
Часник - 3‑5 зубчиків
Сіль - 2 ст. ложки без верху
Цукор - 1 склянка / 180 г
Перець чорний мелений - 0,5 ч. ложки
Перець червоний мелений - 1 ч. ложка
Гвоздика - 10 бутонів
Кориця мелена - 0,5 ч. ложки
Мускатний горіх мелений - 1 ч. ложка
Оцет 9% - 5‑6 ст. ложок
Directions
1Овочі та яблука вимити й очистити. Нарізати їх великими шматками та подрібнити у блендері або за допомогою м'ясорубки. Часник видавити через прес.
2Викласти овочі в чашу мультиварки, додати сіль, цукор, чорний і червоний перець і гвоздику. Встановити режим «Тушкування» на 2,5 години. Кришку закрити.
3Після сигналу про закінчення режиму переключити мультиварку в режим «Варка на пару» на 10 хвилин. Покласти в чашу мультиварки оцет, корицю і мускатний горіх і тушкувати при відкритій кришці, помішуючи.
4Готовий кетчуп розкласти по стерилізованих банках або пляшках і закатати металевими кришками або закрити гвинтовими кришками.