Кльоцки картопляні по-соррентінськи

      

7 Березня, 2017

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Кльоцки - 500 г

Соус з помідорів - 400 мл

Моцарелла - 300 г

Пармезан - 80 г

ДЛЯ КЛЬОЦОК:

Картопля (краще крохмалистий червоний сорт) - 500 г

Борошно пшеничне вищого ґатунку - 150 г

Яйця - 1 шт.

Сіль

ДЛЯ СОУСУ:

Томатний соус «Пассата» або помідори, консервовані у власному соку - 500 мл

Базилік - 8 листочків

Олія оливкова extra virgin - 40 мл

Перець чорний мелений

Сіль

Directions

СОУС:

1Вилити на сковороду томатний соус, додати оливкову олію, листочки базиліку та готувати на середньому вогні, періодично помішуючи, 20-25 хвилин, до загусання. Посолити та поперчити за смаком. Якщо використовуються консервовані у власному соку томати, то спочатку їх подрібнити за допомогою блендера.

КЛЬОЦКИ:

1Помістити картоплю у велику каструлю з холодною водою і посолити (1 ч. ложка солі на 2,5 л води). Довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і варити приблизно 20 хвилин.

2Злити воду й одразу помістити картоплю в холодну воду на 30 секунд (щоб легше чистилася). Почистити картоплю і натерти її на крупній тертці.

3Помістити у велику миску борошно, терту картоплю, трохи солі та яйце. Замісити тісто. Тісто має бути однорідним, без грудочок.

4Сформувати з тіста «ковбаски» товщиною 1 см, розрізати їх на шматочки довжиною 1 см, з яких руками скачати овали. Притиснути кожен шматочок виделкою, щоб вийшли борозенки.

5Залишити кльоцки на 30 хвилин.

6Закип'ятити в каструлі 2 л води. Опустити кльоцки порціями в киплячу воду на 30 секунд.

7Нарізати моцарелу невеликими кубиками.

8Розігріти духовку до 200 С.

9Змастити томатним соусом глибоку форму для випічки. Викласти в форму варені кльоцки, полити їх томатним соусом, зверху викласти шар з моцарели, а потім рясно посипати тертим пармезаном.

10Поставити форму в духовку приблизно на 15 хвилин, до утворення золотистої сирної скоринки.

Страва з регіону Кампанія

00:00