100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)
Prep: 25 mins
Cook: 20 mins
Yields: 8 порцій
Ingredients
Персики - 2 середніх
Козячий сир (chèvre) – 110 г
Базилік свіжий різаний - 1 ч. ложка
Чебрець свіжий різаний - 1/2 ч. ложки
Зелена цибуля свіжа різана - 1/2 ч. ложки
Перець чорний - 1/4 ч. ложки
Олія оливкова - 1 ч. ложка
Горіхи волоські або пекан - 1/3 склянки зацукрованих або пряних половинок
Мед - 1 ст. ложка
Крекери або підсмажені скибочки французького багета
Directions
1Замочити дошки для грилю з клена або яблуні розміром 35×15×2 см в достатній кількості води, щоб вода повністю покрила їх, принаймні на 1 годину.
2У невеликій мисці змішати сир, базилік, чебрець, цибулю і перець. Сформувати гірку і покрити олією.
3Змастити решітку грилю. Нагрівати дощечки на грилі, на середньому вогні 3-5 хвилин або доки вони не почнуть потріскувати та димитися. У той самий час персики розрізати навпіл, видалити кісточки, покласти на решітку грилю зрізом униз і смажити, не накриваючи, 3 хвилини або поки не з'являться ознаки підсмаження. Перемістити персики на дощічки; додати сирну гірку та горіхи. Смажити під кришкою 15-20 хвилин або доки персики не розм'якшаться та стануть світло-коричневими.
4Нарізати персики дольками. Покласти персики, сир і горіхи на блюдо та скропити сир медом.
5Подавати з крекерами.
Замість персиків можна використовувати інші фрукти: сливи, нектарини, яблука, груші.
Для копчення фруктів і сиру найкраще підходить солодка деревина з солодкими маслянистими ароматами: яблуня, персик, клен, пекан.