Курча під імбирно-персиковою глазур’ю
страви з птиці гриль, мікрохвильова піч
24 Серпня, 2018
100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)
- Prep: 15 mins
- Cook: 50 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Курча - 1,1‑1,3 кг м'ясистих шматків (грудки, стегна і гомілки), за бажання зі шкіркою або 1,5‑1,8 кг цілої тушки курчати-бройлера
Сіль
ГЛАЗУР:
Варення персикове - 0,5 склянки
Оцет винний білий - 1 ст. ложка
Хрін - 1 ст. ложка
Імбир свіжий тертий - 1 ч. ложка
Сіль - 0,5 ч. ложки.
Перець чорний грубого помелу - 0,5 ч. ложки
Directions
ШМАТОЧКИ КУРЧАТИ ПІД ІМБИРНО-ПЕРСИКОВОЮ ГЛАЗУР'Ю
1Злегка посипати курку з сіллю і перцем. Підготувати гриль для непрямого тепла з використанням піддону. Покласти курку над піддоном кістками вниз. Смажити під кришкою на непрямому середньому вогні 40 хвилин.
2ГЛАЗУР: В той самий час в невеликій мисці змішати персикове варення (великі шматки попередньо видалити), білий винний оцет, хрін, тертий імбир і чорний перець грубого помелу. Поставити в мікрохвильову піч на 30‑60 секунд або поки варення на розплавиться, перемішуючи один раз.
3Намазати курча глазур'ю. Смажити під кришкою 10‑20 хвилин або до готовності курки (для грудок 77°С, для стегон і гомілок щонайменше, 80°С), час від часу намазуючи глазур'ю.
ЦІЛЕ КУРЧА ПІД ІМБИРНО-ПЕРСИКОВОЮ ГЛАЗУР'Ю
1Вимити та висушити тушку курчати-бройлера. Проколоти шкіру від шиї до спини. Загорнути крила під спину. Посипати поверхню і порожнини курчати сіллю і перцем. Зв'язати ніжки до хвоста з ниткою зі 100% бавовни.
2Підготувати гриль для непрямого тепла з використанням піддону. Покласти курку грудкою догори над піддоном. Смажити під кришкою на непрямому середньому вогні 45 хвилин. Розрізати нитку, що зв'язувала ніжки. Смажити під кришкою 30‑45 хвилин або до готовності (принаймні, 77°С для стегна).
3Поки смажиться, підготувати глазур.
4Змазувати курча глазур'ю кілька разів протягом останніх 15 хвилин смаження.
5Убрати з гриля. Накрити фольгою і дати постояти 15 хвилин перед розрізанням.