Мафіни лаймові з лимонними цукатами
декорування, солодка випічка духовка
25 Серпня, 2018
Яркие украшения кексов (Вкусно. Быстро. Доступно)
Ingredients
Борошно - 3 склянки
Розпушувач - 1 ст. ложка
Яйця - 2 шт. великих
Масло вершкове - 50 г
Цукор - 0,5 склянки
Сметана високої жирності - 250 г
Лайми - 2 шт.: 1 середній + 1 на сік
Цукати лимонні - 0,5 склянки
Сіль
Мастика марципанова - біла та зелена
ДЛЯ ГЛАЗУРІ:
Цукрова пудра - 200 г
Лимон - 1 шт. (цедра) + 100 мл соку
Directions
1З лайма зняти цедру, порізати на шматочки, ретельно вийняти кісточки, перемішати з цукром і збити у блендері.
2Масло змішати з цукром і розтопити на водяній бані. Масляну суміш збити до посвітлення і по одному ввести яйця, сметану та лаймово-цукрову суміш. Швидко перемішати з борошном і розпушувачем за допомогою ложки.
3У формочки для випікання розкласти паперові розетки. Кожну формочку наповнити тістом але лише на 3/4. Випікати мафіни в розігрітій до 200°С духовці близько 20‑25 хвилин.
4Вийняти з формочок і остудити на решітці. Остиглі мафіни полити лимонною глазур'ю.
5З білого марципану скачати кульку завбільшки з лісовий горіх. Розкачати зелений марципан і загорнути в нього кульку білої мастики. Скачати рівну, трохи овальну кульку. Зубочисткою зробити ефект лимонної шкірки.
6Дуже гострим ножем розрізати овали на 4 поздовжні частини. Дольки викласти на трохи остиглу глазур.