Морозиво ванільне та шоколадне
Морозиво ванільне та шоколадне

Морозиво ванільне та шоколадне

    

5 Вересня, 2018

100 Great Italian Recipies

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 6 hrs
  • Yields: 900 мл

Ingredients

ДЛЯ ШОКОЛАДНОГО:

Молоко - 500 мл / 2,125 склянки

Цукор - 130 г / 2/3 склянки

Какао несолодке - 50 г / ~ 0,5 склянки

Декстроза - 15 г / ~ 6 ч. ложки

Стабілізатор - 3,5 г / ~ 1 ч. ложка

Шоколад темний - 10 г

ДЛЯ ВАНІЛЬНОГО:

Молоко - 500 мл / 2 склянки + 2 ст. ложки

Яйця - 3 великі жовтки

Цукор - 150 г / 0,75 склянки

Декстроза - 20 г / ~ 8 ч. ложки

Молоко порошкоподібне знежирене - 15 г / 2 склянки + 2 ч. ложки

Стабілізатор - 3,5 г / ~ 1 ч. ложка

Вершки густі - 50 г / 5 ст. ложок

Ваніль - 1 стручок

Directions

1Підготувати крижану ванну, заповнивши велику миску з декількома дюймами води з льодом. Встановити зверху металеву миску менших розмірів.

ШОКОЛАДНЕ МОРОЗИВО:

1Нагріти молоко до 115°F (45°C); перевірити температуру за допомогою миттєвого термометра.

2У мисці з'єднати цукор, декстрозу та стабілізатор і рівним струменем всипати у молоко.

3Нагріти суміш до 150°F (65°C) та продовжити готувати, доки температура не досягне 185°F (85°C).

4Перемішати з нарізаним шоколадом. Перекласти суміш у миску на крижаній бані та швидко охолодити.

5Поставити в холодильник (40°F - 4°C) на 6 годин, а потім заморозити суміш в морожениці відповідно до інструкцій виробника.

ВАНІЛЬНЕ МОРОЗИВО:

1Нагріти молоко з розколотим ванільним стручком до 115°F (45°C); перевірте миттєвим термометром, після чого стручок ванілі вийняти.

2Змішайте цукор, сухе молоко, декстрозу та стабілізатор і всипати суху суміш рівним струменем в молоко. Нагріти до 150°F (65°C), додати вершки і продовжити готувати, доки температура не досягне 185°F (85°C).

3Швидко заморозити, поклавши суміш у контейнер і зануривши його у ванну з водою з льодом.

4Поставити в холодильник (40°F - 4°C) на 6 годин, а потім заморозити суміш в морожениці відповідно до інструкцій виробника.

00:00