Морозиво карамельне
Морозиво карамельне

Морозиво карамельне

  

28 Серпня, 2018

17 рецептів Юлії Висоцької. Страви з молочних продуктів (Домашня колекція СТБ)

  • Cook: 6 hrs 30 mins
  • Yields: 8 порцій

Ingredients

Вершки - 1200 мл

Цукор - 270 г

Яйця - 8 жовтків

Вода - 50 мл

Directions

1Жовтки збити з 150 г цукру, потім, продовжуючи збивати, влити 200 мл вершків.

2Решту вершків налити в каструлю, довести до кипіння і одразу зняти з вогню.

3Гарячі вершки з'єднати зі збитими жовтками та перемішати.

4Поставити на невеликий вогонь і, помішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню в момент закипання.

5У велику сковороду всипати 120 г цукру, змочити його водою, поставити на вогонь і зварити карамель.

6Карамель потрібно попередньо охолодити, інакше жовтки можуть згорнутися. Додати карамель у вершки, перемішати, влити в контейнер з кришкою.

7Поставити в морозилку на 6‑8 годин. Перемішувати морозиво щогодини дерев'яною ложкою. Можна використовувати машинку для приготування морозива.

00:00