Мухаммара
закуски, соуси середньосхідна кухня
26 Серпня, 2018
Mediterranean Cookbook. Fresh, fast, and easy recipes
- Prep: 20 mins
- Cook: 1 hr
- Yields: 4-6 порцій
Ingredients
Перець солодкий червоний - 3 шт.
Перець чилі червоний - 2 шт.
Олія оливкова - 2/3 склянки
Волоські горіхи очищені - 150 г
Хліб білий - 2‑3 ст. ложки крихти
Сироп гранатовий - 2 ст. ложки
Лимон - 1 шт. (сік)
Мед - 1‑2 ч. ложки
Часник - 2‑3 зубчики
Кмин мелений - 1‑2 ч. ложки
Петрушка з плоским листям - 1 невеликий пучок
Сіль морська
ДЛЯ ВЕРШКОВОЇ МУХАММАРИ:
Йогурт - 2-3 ст. ложки
Directions
1Розігріти духовку до 400°F (200°C). Покласти перець солодкий і чилі на лист для випічки, полити половиною олії та запікати близько 1 години. Інколи перевертати перці в олії, доки шкірка трохи не підпалиться та не розірветься. Зняти з листа та відкласти.
2Покласти волоські горіхи на лист для випічки та обсмажувати приблизно 10 хвилин або до появи горіхового аромату.
3З перців зняти шкірку, виняти стебла та насіння.
4Грубо нарізати м'ясо та помістити в кухонний комбайн разом із волоськими горіхами, хлібними крихтами, гранатовим сиропом, лимонним соком, медом, часником та кмином. Під час розмелювання пюре влити решту олії, додати більшу частину дрібно нарізаної петрушки, добре приправити сіллю.
5Вилити в чашу, посипати залишками петрушки та подавати.
МУХАММАРА ВЕРШКОВА:
1Додати до основного рецепту традиційний проціджений йогурт, щоб зробити більш густий варіант.
Цей смачний середньовічний арабський діп (соус консистенції густої сметани для обмакувания в нього їжі) , як правило, подається зі смужками підсмаженого плоского хліба або тонкими смужками моркви та селери.
Традиційно, розтирають інгредієнти у пасту за допомогою ступки та пестика, але також можна використовувати електричний блендер.