Огірки солоні гострі часникові

  ,

3 Жовтня, 2017

100 Best Grilling Recipes 2016

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 6 банок по 0,5 л

Ingredients

Огірки розміром 10 см - 1,35‑1,5 кг

Вода - 4 склянки

Оцет яблучний - 4 склянки

Цукор - 0,5 склянки

Сіль - 1/3 склянки

Кріп - 6 ст. ложок насіння

Перець чилі тайський свіжий - 6‑12 шт.

Часник - 12 зубчиків

Directions

1Ретельно очистити огірки. Видалити стебла та квіточки; відрізати кінці. Нарізати огірки вздовж четвертинками.

2У важкій каструлі з нержавіючої сталі або емальованій або антипригарній ємністю 4‑5 л поєднати воду, оцет, цукор та сіль. Довести до кипіння, перемішуючи, розчинити цукор та сіль.

3Вільно розкласти огірки в шість гарячих стерилізованих консервних банок по 0,5 л, залишаючи зверху вільне місце у 1,3 см. Додати у кожну банку по 1 ст. ложці насіння кропу, 1‑2 свіжих тайських перцю чилі та 2 зубчики часнику, порізаних навпіл. Залити баночки гарячою оцтовою сумішшю, зберігаючи вільне місце зверху. Зайву рідину вилити. Протерти обідки банок; відрегулювати положення кришок.

4Тримати банки в киплячій воді 10 хвилин (відлік від закипання).

5Прибрати; охолоджувати на дротяних стелажах. Огірки мають засолюватися до подачі при кімнатній температурі 1 тиждень.

Підготовка: 30 хвилин
Приготування: 10 хвилин
Засолка: 1 тиждень

00:00

Nutrition Facts

Calories11 калорій
Sodium358 мг
Protein0 г
Cholesterol0 г
Total Fat0 г
Total Carbohydrates2 г
Dietary Fiber0 г