Панакота кавова
28 Вересня, 2016
Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии
- Yields: 4 порції
Ingredients
ДЛЯ ПАНАКОТИ
Вершки 30-36% - 500 мл
Цукор - 150 г
Желатин - 8 г
Кава - 2 ст. ложки
Ванільна есенція (або ваніль в стручках або ванільний цукор) - 1 ч. ложка
ДЛЯ ПРИКРАСИ
Шоколад гіркий - 100 г
М'ята - 8 листочків
Directions
1Замочити желатин в склянці холодної води.
2Приготувати 100 мл кави. Краще використовувати зварену в турці каву.
3Помістити в каструлю вершки, цукор і ванільну есенцію. Довести суміш на слабкому вогні майже до кипіння, періодично помішуючи. Вимкнути вогонь, не доводячи до закипання.
4Віджати желатин, додати його до суміші і перемішати. Додати до суміші гарячу каву.
5Змочити креманки в холодній воді. Розлити панакоту по креманках і поставити в холодильник на 5 годин.
6Викласти панакоту на порційне блюдо. Для цього спочатку креманку опустити в окріп на кілька секунд, а потім перевернути догори дном. панакота легко відокремиться від ємності.
7Потерти на дрібній тертці шоколад. Прикрасити панакоту шоколадом і листочками м'яти.
Страва з регіону Пьємонт
Для приготування панакоти краще використовувати листовий желатин, оскільки він чистіше і не впливає на запах готового десерту.