Печиво Поцілунки Дами (Baci di Dama)
солодка випічка італійська кухня духовка
22 Серпня, 2018
100 Great Italian Recipies
- Prep: 1 hr 10 mins
- Cook: 15 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Борошно універсальне - 125 г / 1 склянка
Цукор - 125 г / 0,5 склянки + 2 ст. ложки
Фундук смажений - 100 г / 0,75 склянки
Мигдаль бланширований - 25 г / 0,25 склянки
Масло несолена розм'якшене - 125 г / 0,5 склянки
Какао-порошок - 30 г / 0,25 склянки + 2 ст. ложки
Шоколад темний - 100 г
Directions
1У блендері подрібнити лісовий горіх та мигдаль з цукром в імпульсному режимі. Перекласти суміш у миску та змішати з маслом.
2Просіяти борошно та какао-порошок разом і додати в горіхову суміш, розмішувати якомога менше. Загорнути суміш у пластикову обгортку та охолоджувати у холодильнику щонайменше 30 хвилин.
3Розігріти духовку до 325°F (160°C).
4Розкчати горіхову суміш качалкою на трохи посипаній борошном дошці до товщини 1 см. Вирізати виїмками діаметром 1,5‑2 см кружальця та руками скачати їх у кулі.
5Деко змастити маслом і присипати борошном або вистелити пергаментним папером. Покласти кульки на деко та випікайте ~ 15 хвилин. Дати їм повністю охолонути, потім зняти з дека та перевернути догори дном.
6Тим часом розтопити грубо нарізаний шоколад у жаростійкій мисці, що стоїть у каструлі з водою, яка щойно закипіла (або в мікрохвильовій печі). Нехай шоколад охолоне і, коли він почне застигати, трохи налити на кожну половинку печива. Обережно притиснути дві половинки та дати їм закріпитися.
Підготовка: 40 хвилин
Відпочинок: 30 хвилин
Приготування: 15 хвилин