Пиріг гарбузовий американський на День подяки
Пиріг гарбузовий американський на День подяки

Пиріг гарбузовий американський на День подяки

      , ,

6 Вересня, 2018

50 рецептов американской кухни

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 1,5 склянки

Сіль - 0,5 ч. ложки

Масло вершкове несолоне - 0,5 склянки

Яйця - 1 жовток

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Гарбуз - 900 г

Яйця - 2 шт. великих

Цукор - 6 ст. ложок

Сироп солодкий - 4 ст. ложки

Вершки густі - 1 склянка

Прянощі (перець, кориця, гвоздика, тертий мускатний горіх, мелений імбир) - 1 ст. ложка

Сіль - 0,5 ч. ложки

Цукрова пудра

Directions

1Просіяти борошно та сіль у глибоку миску. Розтерти з маслом, щоб суміш нагадувала хлібну крихту, потім додати яєчний жовток і стільки крижаної води (близько 1 ст. ложки), щоб замісити тісто.

2Скачати тісто в кулю, загорнути в целофан і покласти на холод на 30 хвилин.

3Очистити гарбуз, видалити насіння. Нарізати м'якоть кубиками. Покласти в каструлю з товстим дном, додати води, щоб вона закривала гарбуз, і варити до м'якості.

4Розім'яти м'якоть в однорідну масу, перекласти в сито і дати стекти рідини.

5Розкачати тісто на злегка присипаній борошном дошці та застелити ним круглу форму з дном яке виймається. Проколоти тісто та закрити його промасленим папером. Охолоджувати 15 хвилин.

6Розігріти духовку до 200°C і випікати основу пирога 10 хвилин.

7Потім зняти папір і знову поставити форму в духовку, випікати ще 5 хвилин. Зменшити температуру в духовці до 190°С.

8Викласти гарбузове пюре в глибоку миску, збити яйця з цукром, сиропом, вершками, прянощами та сіллю. Все перемішати і вилити суміш у форму. Випікати 40 хвилин або доки начинка не затвердіє.

9Посипати цукровою пудрою і подавати на стіл, коли пиріг охолоне до кімнатної температури.

00:00