Пиріг сливовий з горіховою крихтою
10 Вересня, 2018
Торты и пироги
- Cook: 1 hr 30 mins
- Yields: 16 порцій
Ingredients
ДЛЯ пісочного тіста:
Борошно - 300 г
Яйця - 1 шт.
Розпушувач - 1 ч. ложка
Масло вершкове - 200 г
Цукор - 175 г
Ванільний цукор - 1 пакетик
ДОДАТКОВО:
Жир для змащування
Горіхи мелені - 50 г для посипання
Сливи - 1 кг
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Сир (творог) - 250 г
Молоко - 50 мл
Борошно - 50 г
Яйця - 3 шт.
Цукор - 175 г
Ванільний цукор - 1 пакетик
ДЛЯ КРИХТИ:
Цукрова пудра - 125 г
Борошно пшеничне - 250 г
Ваніль - серцевина 1 стручка
Горіхи - 100 г
Масло вершкове - 125 г
Directions
1Борошно змішати з розпушувачем, просіяти на робочу поверхню, зробити в центрі поглиблення і розбити в нього яйце.
2Наструганное пластівцями масло розподілити по краю, зверху висипати звичайний і ванільний цукор. Потім швидкими рухами замісити з усіх компонентів гладке тісто. Загорнути тісто в харчову плівку і поставити в холодильник мінімум на 1 годину.
3Тісто розкачати на присипаній борошном робочій поверхні та перекласти на змащене жиром деко, формуючи високий край. Зверху посипати меленими горіхами.
4Сливи помити, обсушити, видалити кісточки, розрізати кожну навпіл або на четвертинки та викласти на тісто.
5НАЧИНКА: Сир (творог) ретельно перемішати з молоком, борошном, яйцями, звичайним і ванільним цукром. Викласти сирну масу поверх слив, обережно розрівняти лопаткою.
6КРИХТА: Цукрову пудру, борошно, яйця, рубані горіхи, настругане пластівцями масло та ваніль розім'яти руками.
7Крихітку рівномірно розподілити по поверхні пирога.
8Випікати в попередньо прогрітій до 180‑200°С духовці 50‑60 хвилин.
9Вийняти, остудити, порізати на порції та подавати на стіл.