Пиріг яблучний з трояндами
18 Серпня, 2017
BBC Good Food 2016 March
- Prep: 1 hr 30 mins
- Cook: 1 hr
- Yields: 8-10 порцій
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Масло - 100 г
Борошно пшеничне - 200 г
Цукрова пудра золота - 1 ст. ложка
Яйця - 1 шт.
Ванільний екстракт - краплинка
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Яблука червоні - 3 шт.
Лимон - 0,5 шт. (сік)
Марципан - 100 г
Масло розтоплене - 100 г
Цукрова пудра золота - 100 г
Яйця - 2 шт.
Мигдаль мелений - 140 г
Борошно пшеничне - 75 г
Молоко - 1 ст. ложка
Джем абрикосовий - 4 ст. ложки
Цукрова пудра для підпилу
Directions
1ТІСТО: Вершкове масло та борошно розтерти пальцями у великій мисці до крихти. Змішати з цукром, яєчним жовтком, екстрактом ванілі та 2-3 ч. ложками холодної води, сформувати з тіста кулю (миска має залишитися чистою). Завернути у харчову плівку і охолоджувати 30 хвилин.
2З яблук вирізати серцевинку, розрізати навпіл і тонко нарізати. Покласти скибочки яблук у велику миску, вичавити зверху лимонний сік і залити водою. Поставити на 4 хвилини у мікрохвильову піч на високу швидкість, потім злити та обсушити паперовими рушниками.
3Розігріти духовку до 170-190°С.
4Тісто розкачати за розмірами форми, краї обрізати ножицями, щоб вони виступали на 5 мм за краї форми. У кількох місцях тісто наколоти виделкою. Зверху покласти шар фольги, насипати квасолю та випікати 15 хвилин.
5Прибрати боби та фольгу, змастити кошик-заготовку яєчним білком та повернути в духовку на 10-15 хвилин, поки не спечеться.
6ЯБЛУЧНІ ТРОЯНДИ: Розкачати 75 г марципану (або трохи більше) на поверхні, присипаній невеликою кількістю цукрової пудри до розміру приблизно 20x15 см. Розрізати на три прямокутники та покласти вісім яблучних скибочок по довгому боку кожної смужки марципана, решту відкласти.
7 Загнути вільні краї кожної смуги, щоб покрити яблука, а потім згорнути з короткого краю. Покласти яблучні троянди у форми для кексів, щоб вони мали форму.
8Залишки марципану скачати у маленькі кульки.
9НАЧИНКА: Змішати у великій мисці вершкове масло, цукор, яйця, мигдаль, борошно та та збивати, доки все гарно не перемішається.
10Вийняти заготовку-кошик із духовки та наповнити начинкою. Обережно вдавити у начинку яблучно-марципанові троянди, рівномірно розподіляючи, а потім розсипати зверху кульки марципану. Заповнити порожні місця залишками яблука, щоб покрити всю начинку; скибочки яблук трохи згинати, щоб створити додаткові пелюстки на трояндах, або щільно скрутити, щоб вони виглядали як рожеві бутони, якщо дивитися зверху.
11Повернути пиріг до духовки на 30-35 хвилин.
12Потім залишити остигати у формі на 10 хвилин.
13Тим часом у маленькій каструлі нагріти абрикосовий джем до кипіння, а потім процідити його через металеве сито в миску. Змастити верх пирога теплим джемом, поки пиріг все ще теплий.
14Подавати можна трохи теплим або залишити пиріг остигати, потім викласти його на блюдо та присипати цукровою мудрою. Можна подавати з ложечкою збитих вершків або кулькою ванільного морозива.