2Сливи варити на солабкому вогні в киплячій воді або на пару до розм'якшення.
3Гарячу масу протерти крізь сито.
ВАРІАНТ 1:
1Пюре варити 10-15 хвилин, потім невеликими порціями всипати цукор. Часто помішуючи, варити повидло в цілому 40-50 хвилин.
2Готове кипляче повидло розкласти в сухі стерилізовані банки, дати охолонути, закрити поліетиленовими кришками.
3Зберігати в прохолодному місці.
ВАРІАНТ 2:
1Пюре уварити при помішуванні на слабкому вогні до готовності. Цукор додати незадовго до кінця варіння. Готове повидло має уваритися на третину від початкового об'єму.
2Розлити повидло в банки в гарячому вигляді та залишити їх відкритими на 1‑2 дні, щоб утворилася скоринка.
3Закрити поліетиленовими кришками або зав'язати пергаментом.