Пьядина романьольська
23 Жовтня, 2016
Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии
- Yields: 4 порції
Ingredients
ДЛЯ ПЬЯДИНИ:
Борошно пшеничне вищого ґатунку - 500 г
Оливкова олія extra virgin - 100 г
Вода або молоко - 200 мл
Сухі дріжджі - 2 г
Сіль
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Сир вершковий сирний (творожний) - 200 г
Рукола - 100 г
Шинка сиров'ялена або варена -100 г
Directions
ТІСТО:
1Розчинити дріжджі та дрібку солі в склянці з теплим молоком або водою (з молоком пьядина вийде м'якшою).
2Насипати борошно гіркою. Зробити поглиблення, в яке додати оливкову олію, влити молоко або воду з дріжджами.
3Замісити тісто руками. Зробити з тіста кулю, покласти її у велику миску, накрити кришкою та залишити на 1 годину.
ПЬЯДИНА:
1Розділити тісто на чотири частини. Тонко розкачати кожну частину тіста кругом (діаметром 25-30 см).
2Плоску чавунну сковороду розігріти на сильному вогні та викласти на неї корж. Обсмажувати корж з кожного боку приблизно по 2 хвилини. На поверхні можуть утворюватися бульбашки, їх слід проткнути виделкою. Пьядина готується швидко, всього пару хвилин на сильному вогні. Коржик не повинен в жодному разі підгоріти. Готова пьядина має бути з невеликими коричневими бульбашками, м'яка та хрустка одночасно.
НАЧИНКА:
1Змастити гарячу пьядину сирним (творожним) сиром. Розкласти зверху спочатку листочки руколи, а потім тонкі шматочки шинки.
2Згорнути пьядину навпіл і розрізати на дві трикутні частини.
3Пьядина подається до столу гарячою, як з начинкою, так і без неї.
Страва з провінції Емілія-Романья