Рагу овочеве
овочеві страви російська кухня
13 Лютого, 2017
Русская кухня (Семь поварят)
- Cook: 1 hr 40 mins
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Картопля - 450 г
Морква - 400 г
Цибуля ріпчаста - 360 г
Цвітна капуста - 300 г
Гарбуз або кабачки - 250 г
Горошок зелений консервований - 200 г
Корінь петрушки - 80 г
Часник - 4-5 зубчиків
Масло вершкове - 60 г
ДЛЯ СОУСУ:
Борошно пшеничне - 1 ч. ложка
Морква - 25 г
Цибуля ріпчаста - 0,5 головки
Корінь петрушки - 20 г
Томатне пюре - 250 г
Бульйон - 1 склянка
Перець солодкий - 1 шт.
Олія або масло топлене- 80 г
Сазар - 1 ч. ложка
Лавровий лист
Перець чорний горошком
Сіль
Directions
СОУС:
1Дрібно нарізані цибулю і коріння обсмажувати на частини олії або масла 7-10 хвилин, додати, томат і смажити все разом ще 15 хвилин.
2Борошно підсушити на сковороді без зміни кольору, злегка остудити та при безперервному помішуванні влити бульйон.
3Покласти обсмажені овочі та томат, варити 20 хвилин.
4Додати цукор, сіль, прянощі і варити ще 15 хвилин.
5Соус процідити, протираючи овочі, довести до кипіння та заправити декількома шматочками вершкового масла.
РАГУ:
1Цвітну капусту розібрати на суцвіття та зварити. Картоплб, моркву, корінь петрушки та гарбуз нарізати кубиками, цибулю - дольками.
2Картоплю, моркву та корінь петрушки обсмажити на частини масла до рум'яної скоринки. Цибулю обсмажити на маслі.
3Обсмажені овочі залити соусом і тушкувати 10-15 хвилин.
4Додати нарізаний гарбуз і тушкувати ще 15-20 хвилин.
5Покласти зелений горошок, цвітну капусту, розтертий часник і довести рагу до готовності.