Різото з білими грибами
каші та круп'яні страви, страви з грибів італійська кухня
5 Листопада, 2017
100 Great Italian Recipies
- Prep: 20 mins
- Cook: 20 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Рис карнаролі - 300 г (1,5 склянки)
Цибуля - 1 шт. маленька (75 г)
Бульйон з телятини або яловичини - 1,5 л (6 1/3 склянок)
Масло несолоне - 57 г
Сир пармезан тертий - 80 г (0,75 склянки + 1 ст. ложка)
Олія оливкова extra-virgin - 20 мл (4 ч. ложки)
Гриби білі - 300 г
Часник - 1 зубчик
Петрушка - 1 ст. ложка подрібненої свіжої зелені
Сіль
Directions
1Ретельно очистити гриби, видаляючи ґрунт і витираючи вологою ганчіркою. Тонко нарізати їх (за бажання, залишити кілька шматочків для прикрашання).
2У сковороді розжарити олію, додати часник і смажити до потемніння, а потім видалити зі сковороди.
3Додати гриби і смажити, перемішуючи, до м'якості, але так, щоб гриби все-таки залишалися міцними. Трошки посолити та змішати з петрушкою.
4Розтопити в сковородці 4 ст. ложки масла. Додати нарізану цибулю і смажити, перемішуючи.
5Додати рис і підсмажити, добре перемішуючи, щоб переконатись, що він покритий маслом. Продовжувати готувати, поступово додаючи гарячий бульйон і часто перемішуючи.
6Приблизно в середині готування додти гриби.
7Готове різото зняти з вогню і перемішати з залишками масла та тертого пармезану. Прикрасити сирими грибами, якщо вони використовуються, і подавати.