1Вимиті фрукти - яблука, груші, апельсини, мандарини - очистити від шкірки, нарізати дольками (без зерен і серцевини) та скласти в блюдо.
2Перед подачею на стіл фрукти посипати цукровою пудрою і, злегка посоливши, змішати з майонезом і лимонним соком. Потім все це скласти гіркою в салатник і посипати цедрою апельсина, нарізаною дуже тонкою соломкою. Прикрасити салат можна тими самими фруктами, вареним чорносливом, виноградом і ягодами.
3Подають салат до холодного смаженого або вареного м'яса, телятини, баранини, птиці або дичини, а також як самостійне блюдо.
Залежно від сезону можна підібрати різні фрукти (персики, абрикоси, зварену айву) і ягоди (суниці, полуниці тощо), Але обов'язково в поєднанні з яблуками.