100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)
Prep: 35 mins
Cook: 4 hrs 20 mins
Yields: 14 сендвічів
Ingredients
Свинина - 2,4‑2,7 кг лопатки біз кісток
Паприка - 1 ст. ложка
Перець чорний - 1 ст. ложка
Сіль - 2 ч. ложки
Кмин мелений - 2 ч. ложки
Перець червоний мелений (чилі) - 2 ч. ложки
Цукор коричневий фасований - 2 ч. ложки
Цукор гранульований - 1 ч. ложка
Перець каєнський - 1 ч. ложка
Булочки для гамбургерів - 14‑18 шт.
Соус гострий перцевого у пляшці (за бажання)
ДЛЯ СОУСУ БАРБЕКЮ З ОЦТОМ:
Оцет яблучний - 3 склянки
Цукор - 1/3 склянки
Гірчиця суха - 1 ст. ложа
Перець червоний мелений (розкришений) - 2 ч. ложки
Соус перцевий гострий у пляшці - 2 ч. ложки
Сіль - 1,5 ч. ложки
Перець чорний мелений - 1,5 ч. ложки
Directions
1Замочити 6‑8 шматків горіхових дровин у воді на 1 годину.
2У невеликій мисці перемішати паприку, чорний перець, сіль, мелені кмин і червоний (чилі), цукор коричневий фасований і гранульований і каєнський перець. Посипати м'ясо сумішшю спецій, втираючи пальцями.
3Підготувати гриль для непрямого тепла з використанням піддону для стікання рідини; додати дрова. Покласти м'ясо над піддоном. Смажити під кришкою над непрямим середнім вогнем 4‑5 годин або доки температура м'яса не досягне 185‑190°F (85‑87°С) і не стане дуже м'яким. Не додавати більше дров після перших 2‑х годин смаження. Занадто багато диму може забити інші смаки.
4СОУС БАРБЕКЮ З ОЦТОМ: У літровій баночці з гвинтовою кришкою з'єднати яблучний оцет, цукор, суху гірчицю, подрібнений червоний перець, гострий перцевий соус, сіль і чорний перець. Закрити кришкою і добре потрусити. Вийде близько 3,25 склянок. Відкласти.
5Покрити м'ясо фольгою і дати постояти 20 хвилин.
6Розірвати м'ясо, використовуючи дві виделки. Покласти м'ясо у велику миску. Додати достатню кількість соусу для барбекю з оцтом.
7Подавати м'ясо на розрізаних та (за бажання) підсмажених булочках, можна скропили гострим перцевим соусом. Подавати із залишками соусу для барбекю з оцтом.
Підготовка: 15 хвилин
Смаження: 4 години
Настоювання: 20 хвилин