Солянка рибна з кальмарами перші страви 8 Квітня, 2017 Блюда страсти (Семь поварят) Cook: 1 hr 45 mins Yields: 2 порції Ingredients Риба (окунь, тріска, минтай) - 300 г Кальмари - 250 г Цибуля ріпчаста - 150 г Огірки солоні - 100 г Томат-пюре - 1 ст. ложка Масло вершкове - 2 ст. ложки Оливки без кісточок - 25 г Каперси - 25 г Маслини - 12 шт. Лимони - 1 шт. Лавровий лист - 1 шт. Перець чорний горошком Сіль Directions 1Рибу розібрати на філе зі шкірою, нарізати порційними шматками. Рибні кістки залити 1,2 л води, варити 30-40 хвилин, процідити. 2У рибному бульйоні варити кальмарів 5 хвилин, потім нашаткувати їх соломкою. 3Огірки нарізати скибочками та припустити в бульйоні. 4Цибулю, нарізану соломкою, пасерувати на маслі 5 хвилин, додати томат-пюре й обсмажувати все разом ще 5-7 хвилин. 5У киплячий рибний бульйон покласти огірки, цибулю з томатом, оливки, каперси, шматочки риби та варити суп 15 хвилин. 6Потім додати кальмарів, лавровий лист, перець, сіль і прогрівати ще 5 хвилин. 7При подачі в солянку покласти маслини, кружальця лимона та посипати її рубаною зеленню. 00:00