100 рецептов при гипотонии. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
Ingredients
Лимон - 1 шт.
Джем чорносмородиновий - 350 г
Сік яблучний - 350 г
Оцет естрагонний - 25 г
Гірчиця французька - 30 г
Перець чорний горошком
Лавровий лист - 1 шт.
Гвоздика - 2 шт.
Імбир в порошку
Кмин
Цибуля ріпчаста - 150 г
Мадера - 100 г
Крохмаль картопляний - 10 г
Directions
1Ріпчасту цибулю нарізати, промити в холодній воді, покласти в каструлю, залити оцтом, додати лавровий лист, перець горошком, гвоздику, кмин. Покрити кришкою і варити.
2Додати гірчицю, протертий чорносмородиновий джем, яблучний сік, лимонний сік, імбир у порошку та дати закипіти. Коли соус закипить, в нього влити картопляний крохмаль, розведений мадерою, і довести до кипіння, після чого процідити через сито.
3Цей соус подається до домашньої птиці, нежирного м'яса.
4Соус зберігається в холодному місці близько 8 днів.