Суп з кльоцками (з болгарським перцем)

  

18 Січня, 2017

Анастасия Скрипкина. 7 дней: готовим вкусно и просто

  • Yields: каструля 4 л

Ingredients

Яловичина (свинина, курка) - 600-700 г філе

Картопля - 500 г

Перець болгарський - 350 г

Морква - 200 г

Цибуля - 200 г

Лавровий лист

Олія

Сіль

Перець - 5-6 горошин

КЛЬОЦКИ:

Яйця - 1 шт.

Молоко - 50 мл

Борошно - близько 5 ст. ложок з верхом

Directions

1М'ясо нарізати кубиками. Варити 1 годину, періодично прибираючи накип.

2Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на середній тертці. Перець очистити від насіння, нарізати соломкою. Картоплю нарізати кубиками або брусочками.

3Цибулю обсмажити на олії. Додати моркву, обсмажити.

4КЛЬОЦКИ: Яйце трохи збити, додати молоко, перемішати. Додати борошно, трохи посолити, перемішати. Тісто на кльоцки має бути не рідким, але і не густим.

5У бульйон додати картоплю, посолити. Слідом додати перець, варити 5 хвилин.

6Додати цибулю і моркву, довести до кипіння.

7Чайною ложечкою набирати тісто й опускати в киплячий бульйон. Кльоцки при варінні розбухнут, тому занадто великими їх робити не треба - достатньо 0,5 ч. ложки тіста.

8Додати перець, лавровий лист. Варити 5-7 хвилин. При необхідності досолити.

В цей яскравий, ароматний, ситний суп можна додати будь-які овочі, за смаком.

00:00