Масло вершкове для смаження та запікання часнику - 1 ст. ложка
Олія для смаження та запікання часнику - 1 ст. ложка
Directions
1Покласти у жаростійку форму неочищені зубчики часнику, скропити олією. Запікати в розігрітій до 200-210°С духовці 30 хвилин до м'якості. Остудити, зрізати кінчики, видавити спечену м'якоть.
2Очистити цибулю та картоплю, зрізати шкірку у кабачків. Нарізати цибулю півкільцями, картоплю - дрібними кубиками, кабачки - кружальцями.
3Розтопити в каструлі вершкове масло, додати олію. Пасерувати цибулю до прозорості, періодично помішуючи. Влити бульйон, посолити та поперчити, довести до кипіння.
4Додати в каструлю кабачки та картоплю, варити під кришкою 10-15 хвилин. Покласти спечений часник.
5Подрібнити вміст каструлі за допомогою блендера до стану пюре. Влити вершки, посолити та поперчити. Прогріти на повільному вогні, не доводячи до кипіння.