Тальоліні по-кампобаськи
макаронні вироби італійська кухня
19 Листопада, 2016
Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии
- Yields: 4 порції
Ingredients
Тальоліні - 350 г
Сіль велика для варіння пасти
ДЛЯ СОУСУ:
Шинка сиров'ялена (або варена або варено-копчена) - 100 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Петрушка рубана - 1 ст. ложка
Олія оливкова extra virgin - 20 мл
Перець червоний гострий
Перець чорний мелений
Сіль
ДЛЯ ТАЛЬОЛІНІ:
Борошно з твердих сортів пшениці - 300 г
Яйця - 3 шт.
Сіль - 1 щіпка
Directions
ТІСТО:
1Насипати борошно гіркою. Зробити поглиблення, в яке розбити яйця і додати дрібку солі. Перемішати всі інгредієнти виделкою.
2Замісити тісто руками. Вимішувати тісто не менше 7 хвилин.
3Зробити з тіста кулю, загорнути його в харчову плівку і залишити на 1 годину в прохолодному місці.
ТАЛЬОЛІНІ:
1Тонко розкачати тісто, посипати борошном, зробити з нього рулет, який потім розрізати на шматочки товщиною 2 мм. Це і є «гнізда» домашньої яєчної пасти тальоліні.
СОУС:
1Почистити і нарізати невеликими кубиками цибулю. Нарізати шинку тонкими смужками.
2Розігріти на великій сковороді оливкове масло, додати гострий червоний перець і цибулю, пасерувати пару хвилин.
3Додати шинку і рубану петрушку, перемішати, посолити, поперчити і готувати суміш ще кілька хвилин.
4Помістити пасту в киплячу підсолену воду (приблизний час варіння - 1-2 хвилини).
5Відкинути готову пасту на друшляк, а потім додати до соусу. Ретельно перемішати.
Страва з регіону Абруццо і Молізе
Для цієї страви цілком підійде і готова яєчна паста тальоліні, проте набагато краще зробити її своїми руками.