Торт «Кава-шок»
Торт «Кава-шок»

Торт «Кава-шок»

    

23 Серпня, 2018

16 рецептів Юлії Висоцької. Десерти (Домашня колекція СТБ)

Ingredients

Яйця - 5 шт.

Цукор коричневий - 200 г

Шоколад темний - 180 г

Масло вершкове - 160 г

Борошно - 90 г

Какао - 5 ст. ложок

Кава дуже міцна - 3 ст. ложки

Розпушувач - 1 ч. ложка

Мускатний горіх мелений - 1 щіпка

Directions

1Духовку попередньо розігріти до 180°С.

2Шоколад розтопити на водяній бані. Влити в розтоплений шоколад каву, 2‑3 хвилини не чіпати, потім обережно перемішати.

3Додати 140 г вершкового масла, помішувати, доки масло не розчиниться.

4Відокремити білки від жовтків. Білки збити в міцну піну. Не перестаючи збивати, всипати коричневий цукор.

5Розпушувач змішати з 3 ст. ложками какао та борошном і просіяти через сито.

6У злегка остиглий шоколад ввести жовтки, потім змішати шоколадну масу з білками.

7Додати борошно з какао та мускатний горіх, все перемішати - тісто має бути легким і повітряним.

8Форму для випічки змастити вершковим маслом, вистелити папером для випічки, папір також змастити маслом.

9Викласти в форму тісто та випікати в розігрітій духовці 35 хвилин.

10Готовий торт остудити, вийняти з форми та посипати какао.

11До цього торту хороші збиті або навіть рідкі жирні вершки або морозиво.

00:00