Торт «Чорний ліс»
Торт «Чорний ліс»

Торт «Чорний ліс»

    

10 Серпня, 2018

16 рецептів Юлії Висоцької. Десерти (Домашня колекція СТБ)

  • Cook: 2 hrs 30 mins
  • Yields: 8 порцій

Ingredients

Яйця - 8 шт. + 2 жовтки

Цукрова пудра + 350 г

Вишня без кісточок - 200 г

Борошно пшеничне - 200 г

Шоколад чорний - 100 г

Масло вершкове - 20 г

Вершки 35% - 680 мл

Вершки 22% - 500 мл

Молоко - 140 мл

Лікер вишневий або будь-який інший - 75 мл

Какао-порошок - 2 ст. ложки

Желатин - 1 ст. ложка

Кориця - 1 паличка

Directions

1Желатин замочити на півгодини у воді.

2У невелику каструлю влити вершки 22%, молоко, всипати 100 г цукрової пудри і довести до кипіння (в жодному разі не кип'ятити!).

3Додати желатин і 25 мл лікеру, перемішати й остудити, потім поставити на кілька годин в холодильник, щоб желе застигло.

4Шоколад розтопити на водяній бані.

5Розчинити 50 г цукрової пудри в 45 мл теплої води.

6Жовтки збити.

7Додати в шоколад сироп і жовтки та перемішати.

8Міксером збити 180 мл вершків 35% і обережно змішати з шоколадною масою. Поставити в холодильник.

9Яйця збити з 150 г цукрової пудри, додати какао, просіяне борошно, все вимішати.

10Роз'ємну форму змастити вершковим маслом. З тіста зробити 2 коржа, випікати в розігрітій до 180°С духовці 15‑20 хвилин.

11Вишню помістити в невелику каструлю (трохи ягід залишити), додати 50 мл лікеру, 50 г цукрової пудри, корицю і 3 ст. ложки води й уварити все на повільному вогні наполовину, потім корицю вийняти.

12Решту вершків 35% збити.

13Корж полити вишневим сиропом, викласти трохи вишень.

14Зверху покласти шар вершкового желе, потім шар шоколадного крему.

15На шоколадний крем викласти шар збитих вершків і прикрасити рештою вишень.

Якщо використовувати другий корж, торт вийде двоповерховим. А можна зробити ще один торт!

ВАРІАНТ: корж випікти один, розрізати уздовж і викладати шарами: шар вершкового желе, шар шоколадного крему, шар збитих вершків.

00:00