Троф’є з песто
макаронні вироби, овочеві страви італійська кухня
8 Жовтня, 2017
100 Great Italian Recipies
- Prep: 1 hr
- Cook: 5 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Паста готова - 400 г або
ДЛЯ ПАСТИ:
Борошно типу 0 - 300 г / 2,5 склянки
Вода - 150 мл / 2/3 склянки
ДЛЯ СОУСУ:
Базилік свіжий - 30 г
Горіхи кедрові - 15 г / близько 2 ст. ложок
Пармезан - 60 г
Пекоріно тертий - 40 г / близько 0,5 склянки
Часник - 1 зубчик
Квасоля стручкова зелена - 100 г
Картопля - 200 г
Олія оливкова extravirgin (бажано з Лігурії) - 200 мл / 0,75 склянки + 1,5 ст. ложки + додатково за потреби
Сіль
Directions
ПАСТА:
1Насипати борошно на робочу поверхню. Зробити поглиблення в центрі та замісити з достатньою кількістю води міцне еластичне тісто. Накрити тісто пластиковою обгорткою та дати відпочити 30 хвилин перед використанням.
2З готового тіста зробити троф'є: розірвати тісто на маленькі шматочки розміру з нут, а потім скрутити у руках (або скрутити їх на робочій поверхні та одночасно трошки приплюснути). Або приготувати пасту.
СОУС:
1Вимити та висушити базилік. За допомогою ступки та пестику розтерти базилік, кедрові горіхи та часник з 150 мл (0,5 склянки+ 2 ст. ложки) оливкової олії, дрібкою солі та сиром. (Варіант: використати кухонний комбайн).
2Коли інгредієнти добре перемішаються, перекласти суміш у миску і залити залишками олії.
3Окремо відварити нарізані кубиками картоплю та нарізану на третини зелену квасолю.
4Коли овочі будуть майже готові, додати троф'є до тієї самої каструлі. Зняти з вогню та злити, зберігаючи частину води. Додати песто і добре розмішати, розбавити невеликою кількістю води, злитої з пасти, та оливкової олії.
Підготовка: 30 хвилин
Розстойка: 30 хвилин
Приготування: 5 хвилин