Троф’є з песто по-генуезськи, з картоплею та квасолею
макаронні вироби італійська кухня
5 Листопада, 2016
Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии
- Yields: 4 порції
Ingredients
Троф'є - 300 г
Квасоля стручкова - 200 г
Картопля - 2 шт.
Сіль велика для варіння пасти
ДЛЯ ТРОФ'Є:
Борошно з твердих сортів пшениці - 500 г
Вода - 250 мл
Сіль
ДЛЯ ПЕСТО:
Базилік - 50 г
Пармезан (тертий) - 70 г
Пекоріно (тертий) або будь-який твердий овечий сир - 30 г
Кедрові горіхи (очищені) - 15 г
Часник - 2 зубчики
Олія оливкова extra virgin - 80 мл
Сіль
Directions
ТРОФ'Є:
1Насипати гіркою борошно на робочу поверхню, зробити поглиблення, в яке поступово налити підсолену воду. Перемішати всі інгредієнти виделкою.
2Замісити тісто руками. Вимішувати до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук.
3Зробити з тіста кулю, загорнути її в харчову плівку і залишити на 1 годину в прохолодному місці.
4Розділити тісто на маленькі кульки (розміром з квасолину) і розкачати так, щоб в середині тісто залишалося товщі, а на кінцях тонше, а потім закрутити по спіралі вийшла ковбаску.
ПЕСТО:
1Очистити зубчики часнику.
2Розтерти в ступці часник із сіллю (1 щіпка).
3Додати листя базиліка і знову товкти доти, поки базилік не виділить сік.
4Додати кедрові горіхи і продовжувати розтирати до утворення однорідного крему.
5Змішати крем, з тертим сиром і влити оливкове масло.
ТРОФ'Є З СОУСОМ:
1Почистити картоплю та нарізати її середніми шматочками.
2Відрізати кінчики у зеленої квасолі.
3Налити в каструлю холодну воду, покласти в неї картоплю та квасолю. Довести суміш до кипіння, посолити та додати троф'є. Варити пасту приблизно 10 хвилин.
4Відкинути на друшляк готову пасту разом з картоплею і квасолею, а потім додати до песто і ретельно перемішати.
Страва з провінції Лігурія
Можна використовувати вже готову пасту троф'є, але знайти її в наших магазинах непросто.
Для приготування соусу песто краще використовувати ступку. Якщо використовувати блендер, то подрібнювати інгредієнти потрібно на найнижчій потужності, оскільки при нагріванні песто втрачає свої смакові якості.