Фахіта моджо свиняча з сальсою з апельсинів і авокадо
закуски, страви з м'яса, страви з птиці гриль
22 Серпня, 2017
100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)
- Prep: 8 hrs 45 mins
- Cook: 40 mins
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Свинина - 450 г вирізки або
Курка - 450 г грудок без шкіри та кісток
Олія оливкова - 1/3 склянки
Сік апельсиновий - 1/3 склянки
Сік лайму - 1/3 склянки
Цибуля нарізана - 0,25 склянки
Часник - 6 зубчиків
Орегано сушений подрібнений - 1 ч. ложка
Зіра (кумін) мелена - 1 ч. ложка
Перець солодкий червоний - 2 шт. великі
Цибуля - 2 шт. середні
Тортільї 15 см - 12 шт.
Сметана - 0,25 склянки
Кінза - свіже листя (за бажання)
Лайм - дольки (додатково)
ДЛЯ САЛЬСИ З АПЕЛЬСИНІВ І АВОКАДО:
Апельсини - 2 шт. середні
Авокадо - 1 стигле велике
Цибуля червона нарізана - 0,25 склянки
Кінза свіжа нарізана - 0,25 склянки
Лайм - 2 ст. ложки соку
Соус гострий з перцю у пляшках - 0,5‑1 ч. ложка
Сіль - 0,25 ч. ложки
Directions
1Скласти м'ясо в пластиковий пакет з застібкою і покласти на дрібну тарілку.
2МАРИНАД: У невеликій мисці змішати оливкову олію, апельсиновий та лаймовий соки, нарізану цибулю, подрібнені часник, орегано та зіру.
3Вилити маринад у м'ясо. Пакет застібнути, покрутити, щоб маринад огорнув усе м'ясо.
4Маринувати в холодильнику від 8 до 24 годин, час від часу перегортаючи пакет.
5САЛЬСА З АПЕЛЬСИНІВ І АВОКАДО: Апельсини очистити, розібрати на дольки та нарізати. Авокадо, розрізати навпіл, видалити кісточку, очистити та нарізати. У середній чаші змішати апельсини, авокадо, нарізані червону цибулю та свіжу кінзу, сік лайма, гострий соус з перецю у пляшках і сіль. За бажанням накрити кришкою і охолоджувати до 4 годин.
6Злити маринад, частину залишити для подальшого використання.
7Розрізаний вздовж на 4 частини перець та нарізану товстими скибочками цибулю змастити маринадом; залишки маринаду викинути.
8Підготувати гриль для непрямого тепла з використанням піддону для стікання рідини. Покласти м'ясо на піддон. Смажити під кришкою над непрямим середнім вогнем 30‑35 хвилин або доки термометр не покаже 145°F - 63°С.
9Смажити цибулю останні 10-12 хвилин, а перець - останні 8‑10 хвилин або доки овочі не стануть ніжно-хрусткими, час від часу перегортаючи.
10Щоб нагріти тортільї, щільно загорнути їх в фольгу. Смажити пакет з тортільями протягом останніх 10 хвилин або поки не нагріються, повертаючи один раз.
11Закрити м'ясо фольгою і настоювати 10 хвилин.
12Тим часом за бажання можна очистити перець від шкірки. Перець нарізати на тонкі смужки, накришити цибулю. Нарізати м'ясо скибочками.
13Подавати м'ясо та овочі на тортільях з сальсою з апельсинів і авокадо та сметаною. За бажання посипати кінзою і подавати з дольками лайму.
ФАХІТА МОДЖО КУРЯЧА
1Маринувати 2‑4 години.
2Смажити без кришки на середньому вогні 12‑15 хвилин або до готовності (165°F - 174°С).
Підготовка: 45 хвилин
Маринування: 8 годин
Смаження: 30 хвилин
Настоювання: 10 хвилин