Фетучіні Альфредо – яєчна локшина з вершковим маслом і пармезаном

    

18 Листопада, 2016

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

Ingredients

Фетучіні - 350 г

Масло вершкове - 200 г

Пармезан тертий - 300 г

Мускатний горіх тертий (за бажанням)

Перець білий мелений (за бажанням)

Петрушка рубана - 1 ст. ложка (за бажанням)

Сіль велика для варіння пасти

ДЛЯ ФЕТУЧІНІ:

Борошно з твердих сортів пшениці - 300 г

Яйця - 3 шт.

Сіль - 1 щіпка

Directions

ТІСТО:

1Насипати борошно гіркою. Зробити поглиблення, в яке розбити яйця і додати дрібку солі. Перемішати всі інгредієнти виделкою.

2Замісити тісто руками. Вимішувати тісто не менше 7 хвилин.

3Зробити з тіста кулю, загорнути його в харчову плівку і залишити на 1 годину в прохолодному місці.

ФЕТУЧІНІ:

1Розкачати тонко тісто, посипати борошном, зробити з нього рулет, який потім розрізати на шматочки товщиною 3-5 мм. Це і є «гнізда» домашньої яєчної пасти фетучіні.

2Помістити пасту в киплячу підсолену воду (приблизний час варіння - 4-5 хвилин). Відкинути готову пасту на друшляк.

3Помістити в кожну тарілку нарізане кубиками вершкове масло кімнатної температури. Викласти зверху пасту, посипати тертим пармезаном і перемішати. Можна додати тертий мускатний горіх, мелений білий перець і рубану петрушку, але згідно з класичним рецептом інгредієнтами є тільки вершкове масло і пармезан.

Страва з регіону Лаціо

Для цієї страви краще використовувати свіжі, щойно приготовані фетучіні.

00:00