19 рецептів Юлії Висоцької. Страви з риби (Домашня колекція СТБ)
Cook: 40 mins
Yields: 3 порції
Ingredients
Форель - 500 г філе
Квасоля зелена стручкова (можна заморожену) - 500 г
Помідори черрі - 300 г
Оливки без кісточок - 100 г
Анчоуси або солона кілька - 50 г / 10 шт.
Лимон - 0,5 шт.
Базилік свіжий - 1 пучок
Олія оливкова - 5 ст. л.
Сіль морська - 1 велика щіпка
Перець чорний - 10‑15 горошин
Directions
1Квасолю відварювати в киплячій воді 5‑7 хвилин, потім воду злити.
2З'єднати квасолю з нарізаними помідорами й оливками.
3Листя базиліку, перець, сіль і 3‑4 ст. ложки оливкової олії ретельно розтерти в ступці і заправити цією сумішшю овочі.
4Форель нарізати на шматки шириною 5‑7 см і посолити.
5Змастити деко оливковою олією і укласти рядами шматки форелі й овочі. Форель скропити соком лимона й оливковою олією, зверху недбало розкидати анчоуси або кільку. Запікати 10‑12 хвилин в розігрітій до 180°С духовці.