Фрикадельки шведські
страви з м'яса американська кухня, шведська кухня
20 Вересня, 2018
Loretta Frances Ichord. Pasta, Fried Rice, and Matzoh Balls Immigrant Cooking in America (Cooking Through Time)
- Yields: 30 маленьких фрикадельок
Ingredients
Хліб - 1/3 склянки крихт
Молоко - 0,75 склянки
Цибуля тонко нарізана - 2 ст. ложки
Масло - 2 ст. ложки
Яловичина - 2 кг
Свинина - 2 кг
Яйця - 1 шт.
Сіль - 1 ч. ложка
Перець білий - 0,25 ч. ложки
Directions
1Замочити у мисці хлібну крихту в молоці на 10 хвилин.
2На сковороді на 1 ст. ложці вершкового масла підсмажити цибулю. Відкласти.
3Додати до розмочених у молоці хлібних крихт яловичину та свинину. Потім додати цибулю, збите яйце, сіль та білий перець, добре перемішуючи дерев'яною ложкою.
4Перш ніж робити фрикадельки, змочити руки холодною водою. Зробити фрикадельки розміром з волоський горіх.
5Розжарити на сковороді другу столову ложку вершкового масла.
6Смажити одночасно по 6‑10 фрикадельок на середньо-низькому вогні, доки фрикадельки не підсмажаться і не приготуються до кінця. Дістати фрикадельки шумівкою та покласти на блюдо.
7Подавати з іншими продуктами на шведському столі або, якщо це головна страва на вечерю, зробити м'ясні фрикадельки більшими та подавати з консервованою брусницею (смак, як журавлинний соус), відвареною картоплею та салатом.
Котбулар (шведські фрикадельки) у 1800-х роках шведсько-американські піонери часто готували з оленини, доки не розвели худобу та свиней.