Фіточай з бадану
Фіточай з бадану

Фіточай з бадану

    

22 Квітня, 2018

Энциклопедия чая

  • Yields: 1 порція

Ingredients

Бадан - 1-2 ч. ложки сухого листя

Вода - 250 мл

Мед

Directions

ВАРІАНТ І

1Залити листя бадану окропом і настоювати, як звичайний чай, але значно довше за часом. Можна рази два-три довести до кипіння, але не кип'ятити.

ВАРІАНТ ІІ

1Настоювати в термосі протягом півгодини. Добре бадан залишити настоюватися на ніч, щільно укутавши посудину рушником. За цей час листя осядуть на дно, повністю зникне запах трави.

 

Фіточай з бадану можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді, з цукром або без цукру.

Настій містить багато мінеральних елементів, Р-вітамінів. Він корисний при захворюванні нирок і шлунково-кишковогo тракту, надмірному стомленні. Є протизапальним, кровоспинним, загальнозміцнюючим засобом.

00:00