Хліб з в’яленими помідорами
21 Вересня, 2016
Печем хлеб дома (Семь поварят)
- Prep: 4 hrs
- Cook: 40 mins
- Yields: 1400 г
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно пшеничне - 700 г
Дріжджі пресовані - 40 г
Молоко - 250 г
Яйце - 1 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 головка
Цукор - 2 ст. ложки
Чебрець рубаний - 1 ч. ложка
Перець мелений
Сіль
ДЛЯ МАРИНОВАНИХ ПОМІДОРІВ:
Помідори в'ялені - 140 г
Перець чилі - 1 стручок
Часник - 2 зубчики
Чебрець - 2 гілочки
Базилік - 6 листочків
Олія оливкова - 1 склянка
Directions
МАРИНОВАНІ ПОМІДОРИ
1Перець чилі розрізати навпіл, видалити плодоніжки і насіння. Часник і базилік порубати. Помідори змішати з маслом, додати перець, часник, базилік і чебрець. Перемішати, закрити кришкою і поставити в холодильник на 3 години.
ОПАРА
1Для опари дріжджі змішати з теплим молоком, додати трохи борошна, щоб вийшло рідке тісто, накрити його і поставити в тепле місце на 30 хвилин.
2У решту борошна додати сіль, цукор, яйце, влити опару, 4 ст. ложки оливкової олії і 2 ст. ложки маринаду від помідорів.
3Вимісити тісто, накрити і поставити в тепле місце на 50 хвилин.
НАЧИНКА
1Помідори вийняти з маринаду і нарізати дрібними кубиками.
2Цибулю дрібно порубати і спасерувати на маслі. Помідори, цибулю і чебрець змішати з тестом і залишити на 30 хвилин.
ХЛІБ
1Тісто розділити на 2 частини і сформувати 2 буханки.
2Деко посипати борошном, викласти на нього хліб, накрити плівкою і залишити ще на 30 хвилин. Потім буханки змочити водою, посолити і поперчити.
3Випікати 40 хвилин при 200°С. За 20 хвилин до готовності накрити хліб пергаментом, щоб скоринка не підгоріла.