Хліб пшеничний на двох опарах

    ,

27 Березня, 2018

227 рецептов из хлебопечки для вашего здоровья (Еда, которая лечит)

Ingredients

ПЕРША ОПАРА:

Дріжджі сухі - 0,25 ч. ложки

Борошно пшеничне вищого ґатунку - 100 г

Вода - 60 мл

ДРУГА ОПАРА:

Дріжджі сухі - 0,75 ч. ложки

Борошно пшеничне вищого ґатунку - 200 г

Вода - 150 г

ТІСТО:

Борошно пшеничне вищого ґатунку - 150 г

Борошно пшеничне цільнозернове - 50 г

Вода - 80 мл

Сіль - 1,25 ч. ложки

Молоко сухе - 20 г

Масло вершкове - 25 г

Directions

1ПЕРША ОПАРА: Дріжджі змішати з борошном, додати холодну воду, замісити. Потім ємність з опарою закрити плівкою і зробити в ній кілька проколів, залишити на 12 годин для бродіння при кімнатній температурі.

2ДРУГА ОПАРА: Борошно змішати з дріжджами, потім влити воду кімнатної температури, замісити (можна замішувати в хлібопічці в режимі «Пельмені» 4‑5 хвилин). Друге бродіння - 90 хвилин при кімнатній температурі.

3ТІСТО: До другої опарі додати борошно вищого ґатунку та цельнозернове, першу опару, сіль, м'яке вершкове масло, сухе молоко, воду. Тісто має вийти дуже м'яким.

4Вибрати програму випічки - «Основний хліб».

5Готовий хліб покласти на решітку і дати йому повністю охолонути.

00:00