Хліб пшеничний на двох опарах
хліб здорове харчування, хлібопічка
27 Березня, 2018
227 рецептов из хлебопечки для вашего здоровья (Еда, которая лечит)
Ingredients
ПЕРША ОПАРА:
Дріжджі сухі - 0,25 ч. ложки
Борошно пшеничне вищого ґатунку - 100 г
Вода - 60 мл
ДРУГА ОПАРА:
Дріжджі сухі - 0,75 ч. ложки
Борошно пшеничне вищого ґатунку - 200 г
Вода - 150 г
ТІСТО:
Борошно пшеничне вищого ґатунку - 150 г
Борошно пшеничне цільнозернове - 50 г
Вода - 80 мл
Сіль - 1,25 ч. ложки
Молоко сухе - 20 г
Масло вершкове - 25 г
Directions
1ПЕРША ОПАРА: Дріжджі змішати з борошном, додати холодну воду, замісити. Потім ємність з опарою закрити плівкою і зробити в ній кілька проколів, залишити на 12 годин для бродіння при кімнатній температурі.
2ДРУГА ОПАРА: Борошно змішати з дріжджами, потім влити воду кімнатної температури, замісити (можна замішувати в хлібопічці в режимі «Пельмені» 4‑5 хвилин). Друге бродіння - 90 хвилин при кімнатній температурі.
3ТІСТО: До другої опарі додати борошно вищого ґатунку та цельнозернове, першу опару, сіль, м'яке вершкове масло, сухе молоко, воду. Тісто має вийти дуже м'яким.
4Вибрати програму випічки - «Основний хліб».
5Готовий хліб покласти на решітку і дати йому повністю охолонути.