Цибуля, фарширована бараниною
Цибуля, фарширована бараниною

Цибуля, фарширована бараниною

    ,

26 Серпня, 2018

1000 советов кулинару 2017 №8 (12) Июль

  • Cook: 50 mins
  • Yields: 5 порцій

Ingredients

Баранина - 500 г нежирного фаршу

Цибуля червона - 10 шт. великих

Жир курдючний або олія - 40 г

Перець червоний - 1 шт.

Кінза - 1 невеликий пучок

Суміш спецій (коріандр, зіра, перець гострий) - 1 ст. ложка

Сіль

Directions

1Цибулю очистити та розрізати впоперек на 2 половинки. За допомогою пінцета або зубочистки дістати з кожної половини серцевинки, щоб вийшли «чашечки» зі стінками товщиною 1 см.

2Цибулеві серцевинки подрібнити й обсмажити на сковороді до м'якості (5‑7 хвилин) на олії або курдючному жирі, попередньо витопивши його.

3Перець помити, видалити плодоніжки іта нарізати дрібними кубиками, додати до цибулі, посипати сумішшю спецій і обсмажувати ще хвилин 5, доки перець не стане м'яким. Зняти з вогню і дати охолонути.

4Кінзу помити, струсити залишки вологи та дрібно нарізати.

5У фарш додати кінзу та цибулево-перцеву суміш, посолити, влити 4 ст. ложки холодної води та ретельно перемішати.

6Нафарширувати цибульні «чашечки» м'ясом з гіркою та змастити зверху олією або жиром.

7Кожну цибулину обернути фольгою. Якщо готувати на відкритій решітці мангала - загорнути цибулину повністю, якщо на барбекю з кришкою - залишити відкритим верх.

8Запікати на прогрітому вугіллі до м'якості цибулі та готовності м'яса, приблизно 25 хвилин.

9На гарнір можна подати картоплю або овочі.

00:00