Шампанське з листя чорної смородини

  

27 Листопада, 2016

1001 совет и секрет 2016 №235 Искусство виноделия

Ingredients

Листя чорної смородини - 100 г

Цукор - 1,2 кг

Лимони - 3 шт.

Дріжджі - 3 ст. ложки

Directions

1Свіже листя смородини покласти в бутиль і залити 15 л холодної кип'яченої води.

2Зрізати тонкий шар цедри з лимонів. М'якоть, попередньо очищену від шкірки та кісточок, нарізати разом з цедрою. Покласти в бутиль. Додати цукор і поставити з тепле місце, найкраще просто на сонце. Кожен день бутиль потрібно кілька разів добре струшувати.

3Коли цукор повністю розчиниться, додати дріжджі.

4Через 3 години після початку бродіння бутель перенести в холодне місце. Необхідно стежити, щоб напій не замерз, і витримати його 7 діб.

5Потім процідити напій через полотно і розлити по пляшках. Добре закупорити, засмолити та покласти пляшки горизонтально в міцний ящик, наприклад, залізний. Ящик можна зберігати в погребі на льоду або в нижній частині холодильника, але тільки не в морозилці.

00:00