шашлик із креветок і морських гребінців у беконі
шашлик із креветок і морських гребінців у беконі

Шашлик з морепродуктів

    ,

30 Червня, 2018

169 рецептов для хорошей памяти и ясного ума (Еда, которая лечит)

Ingredients

Креветки тигрові - 600 г

Морські гребінці - 160 г м'яса

Перець болгарський - 1 шт.

Бекон - 6 тонких скибочок

Цибуля - 1 шт.

Пармезан - 3 ст. ложки

ДЛЯ МАРИНАДУ:

Олія оливкова - 0,5 склянки

Часник - 1 головка

Розмарин сухий - 1 ст. ложка

Чебрець сухий - 1 ст. ложка

ДЛЯ СОУСУ:

Мідії очищені свіжі або заморожені - 300 г

Олія - 3 ст. ложки

Цибуля шалот - 1 шт.

Часник - 1 зубчик

Чебрець сушений - 1 ст. ложка

Розмарин сухий - 1 ст. ложка

Вершки 30% - 300 мл

Сир твердий - 150 г

Каррі - 0,5 ч. ложка

Вино сухе біле - 1 склянка

Сіль

Перець

Directions

1МАРИНАД: Змішати оливкову олію, розмарин, чебрець, натертий часник.

2Очистити креветок - відокремити голову, зняти панцир, вимити гребінці, укласти в приготований маринад на 30 хвилин. Потім морепродукти вийняти, викласти на папір і дати стекти олії.

3Бекон розділити на смужки, в які можна загорнути креветки та гребінці, - кожну креветку та гребінець загорнути в шматочок бекону.

4Ці кульочки нанизати на дерев'яні шпажки: кульочок з шинки з креветкою, шматочок цибулі, смужку болгарського перцю, кульочок шинки з гребінцем.

5На грилі готувати ~ 7 хвилин, зняти, посипати натертим пармезаном.

6Готові шашлички полити соусом з мідіями.

СОУС З МІДІЯМИ:

1Якщо мідії заморожені, розморозити їх і дати воді стекти.

2На сковороді обсмажувати цибулю та часник 5 хвилин, додати сухі трави чебрець і розмарин, вершки, сир, мідії. Кип'ятити на маленькому вогні до випарювання вершків наполовину.

3Приправити білим вином, посолити та поперчити, додати каррі.

Дієта для поліпшення пам'яті

00:00