Шашлик зі свинини
16 Травня, 2018
Пикник на даче 2016 Cпецвыпуск №1 (Привет, друзья!)
- Prep: 8 hrs
- Cook: 10 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Свинина - 1 кг шиї
Цибуля - 1 головка червоної + 1 головка білої
Гранат - 1 ст. ложка зерен
Паприка солодка - 1 ст. ложка
Чабер - 1 ст. ложка
Базилік червоний - 1 ст. ложка
Кріп - 1 пучок
Петрушка - 1 пучок
Кінза - 1 пучок
Сіль велика - 2 ст. ложки
Перець чорний мелений
Directions
1Свинину нарізати однаковими шматочками товщиною приблизно 2,5 см. Можна зробити товстішими - так менше ризик пересушити м'ясо при смаженні.
2Нарізане м'ясо покласти в ємність і ретельно посолити: починаючи з 1 ч. ложки солі, додавати за потребою. Перевірити ступінь солоності можна, обсмаживши невеликий шматок для проби. Потім посипати свинину перцем, паприкою, червоним базиліком і чабером.
3Цибулю нарізати тонкими кільцями. Біла цибуля піде в м'ясо, а червона - в салат.
4Білу цибулю додати у м'ясо і ретельно перемішати. М'ясо пом'яти 2‑3 хвилини, щоб воно перемішалось зі спеціями, цибулею і почало виділяти сік. Ємність з м'ясом накрити фольгою і залишити маринуватися мінімум на 5‑6 годин, а краще на ніч.
5Вранці м'ясо поставити на 1‑2 години в холодильник.
6Смажити шашлик на шампурах, перевертаючи кожні 1,5 хвилини. Весь процес смаження займає приблизно 9 хвилин.