Шинка зі свинини та курячих стегенець
страви з м'яса, страви з птиці мультиварка
20 Грудня, 2016
50 000 избранных рецептов для мультиварки
Я и моя мультиварка (Кулинария. Авторская кухня)
Ingredients
Свинина - 0,6‑1 кг м'якоті
Курка - 2‑3 великих стегенця
Часник - 4 зубчики (за бажання)
Огірки мариновані - 2 шт. (за бажання)
Морква - 100 г / 1 шт. середня
Цибуля - 100 г / 1 шт. середня
Перець болгарський - 80 г / 0,5‑1 шт.
Оливки (за бажання)
Желатин - 30 г
Сіль - 1‑3 ч. ложки
Перець чорний мелений (за бажання)
Перець червоний (за бажання)
Перець духмяний (за бажання)
Паприка (за бажання)
Коріандр (за бажання)
Кумін (за бажання)
Вода (за бажання)
Directions
1Щоб надати форму шинці, буде потрібна пластикова пляшка з-під мінеральної води або пакет з-під соку з фольгою всередині. Зрізати верх і залишити пряму частину, вимити та висушити.
2Свинину та стегенця вимити, злегка обсушити паперовими рушниками. Свинину нарізати великими шматочками. Стегенця розрізати навпіл або на кілька довільних частин.
3Овочі вимити й очистити. Цибулю і болгарський перець нарізати дрібно або півкільцями, моркву залишити цілою.
4У чашу мультиварки викласти м'ясо, стегенця, цибулю, моркву, перець, посолити, влити трохи води (можна готувати без води). Встановити режим «Тушкування» на 2 години.
5Дістати м'ясо та стегенця з чаші мультиварки, у стегенець видалити шкіру та кістки, нарізати свинину і курятину невеликими шматочками, покласти назад в чашу мультиварки й увімкнути режим «Тушкування» ще на 1 годину.
6Желатин розвести в теплій воді до повного розчинення. Після закінчення програми влити його в чашу мультиварки, гарненько перемішати та перемкнути на режим «Підігрів» на 10 хвилин.
7Почувши сигнал, дістати м'ясо та моркву з чаші мультиварки за допомогою пластикової шумівки.
8Якщо буде використовуватися морква, її нарізати або натерти на крупній тертці та змішати з м'ясом. За бажання додати нарізані оливки або мариновані огірочки (нарізані або натерті на крупній тертці), видавлений через прес часник і спеції. Якщо потрібно, суміш досолити. Кількість солі залежить від того, чи будуть використовуватися огірки або оливки.
9Заповнити сумішшю підготовлені пакети або пляшку, потроху підливати бульйон із желатином. Щоб шинка була більш щільної консистенції, утрамбувати суміш сильніше та поставити зверху гніт. Охолодити до кімнатної температури і поставити в холодильник на 4‑5 годин.
10Коли суміш повністю застигне, розрізати пакет або пляшку ножицями уздовж, дістати готову шинку, нарізати шматочками та подавати на стіл.