Штрудель яблучний
солодка випічка італійська кухня духовка
17 Серпня, 2018
100 Great Italian Recipies
- Prep: 1 hr 30 mins
- Cook: 20 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно універсальне - 250 г / 2 склянки
Вода - 150 мл / 2/3 склянки
Олія оливкова - 20 мл / 4 ч. ложки
Сіль - 1 щіпка
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Яблука - 800 г
Родзинки - 100 г
Кедрові горішки - 100 г / ~ 2/3 склянки
Масло несолоне - 57 г
Сухарі панірувальні - 57‑100 г або
Кориця - 0,5‑1 склянки, за потреби
ДЛЯ ДЕКОРУ:
Яйця - 1 шт. велике
Цукрова пудра - скільки знадобиться
Directions
ТІСТО:
1Змісити борошно з водою, олією та сіллю на робочій поверхні та місити, доки тісто не стане гладким і однорідним. Сформувати його в шар, огорнути харчовою плівкою і дати відпочити, як мінімум, 30 хвилин.
НАЧИНКА ДЛЯ ШТРУДЕЛЯ:
1Очистити та нарізати яблука.
2Замочити родзинки в мисці теплої води на 15 хвилин; потім воду злити, родзинки віджати, щоб видалити зайву воду.
3У великій сковороді розтопити масло. Додати яблучні скибочки, родзинки, кедрові горішки та щіпку кориці. Вмішати достатню кількість панірувальних сухарів, щоб досягти потрібної консистенції начинки.
ШТРУДЕЛЬ:
1Нагріти духовку до 350°F (180°C) та застелити деко пергаментом.
2Тильним боком долонь розтягнути тісто у тонкий лист на злегка припорошеній борошном робочій поверхні. Ложечкою покласти начинку уздовж довгого боку тіста, залишаючи бордюр 5 см, і згорнути у рулет, переконавшись, що він добре закріплений, натиснувши по краях пальцями, та згорнути обидва кінці.
3У невеликій мисці вилкою злегка збити яйце. Змастити штрудель яйцем.
4Перекласти штрудель на підготовлене деко та запікати ~ 20 хвилин.
5За кілька хвилин до готовності присипати цукровою пудрою та завершити випічку.
6Подавати можна зі збитими вершками.
Підготовка: 1 година
Відпочинок: 30 хвилин
Приготування: 20 хвилин