Яблука мариновані

  

18 Вересня, 2016

Яблоки и груши. Лучшие рецепты домашних заготовок

Ягоды и фрукты. Заготовки по-деревенски (Умная усадьба / Советы бабушки Агафьи)

Ingredients

ВАРІАНТ 1:

Яблука - 6 кг

Цукор - 1 кг

Вода - 2,5 л

Оцет 6% - 2 склянки

Гвоздика

Кориця

ВАРІАНТ 2:

Яблука

ЗАЛИВКА:

Вода - 1 л

Цукор - 600‑800 г

Оцет столовий - 60‑70 мл

НА БАНКУ 1 л:

Кориця - 0,3‑0,6 г

Гвоздика - 5‑8 бутонів

Перець чорний - 5‑8 горошин

Перець духмяний - 5‑8 горошин

Directions

1Яблука ретельно вимити, очистити від шкірки і в залежності від величини розрізати дольками на 4‑8 частин, видалити серцевину з насінням. Нарізані яблука можна покласти в підкислену воду (3‑5 г лимонної кислоти або 40‑60 мл столового оцту на 1 л води). Дрібні яблука можна маринувати цілими.

2Підготовлені плоди бланшувати (можна бланшувати в тому розчині, де лежали яблука) в залежності від розміру 2‑8 хвилин, охолодити в холодній воді та одразу розкласти в банки, на дно яких покладені прянощі.

3МАРИНАД: У киплячій воді, в якій бланшувалися яблука, розчинити цукор, влити оцет. (Для варіанту 2: маринад зробити на звичайній воді, якщо використовувати воду, в якій бланшувалися яблука, кількість оцту зменшити вдвічі).

4Маринадом залити яблука, пастеризувати або стерилізувати банки 30 хвилин (банки 3 л - 45 хвилин), закатати.

Для маринування краще брати солодкі сорти яблук. Кислі яблука в маринаді легко розварюються.

00:00